Результатом цієї роботи на полицях
магазинів з'явився
новий асортимент:
- хліб «Звягельський особливий» житньо-пшеничний подовий;
- хліб “Пшеничний звягельський” формовий.
Нові види
виготовляються на рідких житніх заквасках та опарах, які готуються з
використанням чистих культур молочнокислих бактерій, оновлення яких на
виробництві проводиться щоквартально. Смакові та поживні властивості вказаних
хлібів значно покращуються за рахунок такого способу приготування тіста. А ще в
рецептурну складову цих хлібів додається олія соняшникова, яка надає м'якушці хліба: рівномірну пористість,
більшу еластичність, меншу крихкуватість, довшу свіжість.
Цікаво
повідомити споживачам, що хліб “Звягельський особливий” житньо-пшеничний
подовий, наприклад, містить в одному буханці лише 0,7 грама солі та 0,3 грама
дріжджів, що білки житнього хліба багаті незамінною амінокислотою (лізином),
харчовими волокнами, марганцем, цинком, міддю, які так необхідні людському
організму для міцного здоров'я.
З 1 травня
введено у виробництво хліб пшеничний подовий — унавський. Рецептура на цей хліб
взята зі збірника існуючих рецептур хлібобулочних виробів, але ми вже працюємо
над розробкою своєї рецептури. І майбутні нові вироби будуть носити назву
нашого рідного міста та річки Случ, оспіваної у багатьох віршах українських
поетів. Можливо хлібобулочні вироби будуть називатися “надслучанськими”,
“случанськими” або іншими назвами, з покращеними смаковими властивостями.
І хочеться закінчити словами поета Василя Симоненка:
“Та нехай над землею година
Чи негода лютує і рве -
Вічна мудрість простої людини
В паляниці звичайній живе”.
Начальник лабораторії
В.А. Корнійчук |