Нагальна
проблема якості води відома всім мешканцям нашого міста і стає з кожним роком все більш актуальною. А тема якості
води для приготування та замісу тіста хвилює всіх хлібопекарів, так як В О Д А
разом з Б О Р О Ш Н О М - один з основних компонентів хлібобулочних виробів.
Від її кількості, хімічного складу та біологічної активності залежить
інтенсивність мікробіологічних і ферментативних процесів в тісті. Так,
наприклад, жорсткість води впливає на консистенцію тіста, на його смакові та ароматичні властивості,
форму та зовнішній вигляд виробів. А
надлишок мінеральних домішок вбиває мікрофлору житніх заквасок.
Розуміючи свою
відповідальність перед споживачами ,як виробника ,найбільш затребуваної групи
товарів, керівництво ПрАТ “Новоград-Волинський хлібозавод” прийняло рішення про встановлення сучасної системи очищення
води. Ця система дозволить поліпшити
фізико-хімічні і біологічні показники води, яка використовується для
виготовлення хлібобулочних виробів, та
для забезпечення побутових потреб працівників заводу у чистій, безпечній та
смачній воді.
Система
складається з 4 етапів очистки.
На 1-му етапі
відбувається механічне очищення від великих частинок домішок (іржа, мул,
пісок). Вода проходить через 2 колони, заповнені в нижній частині піском
фракції 0,4-0,6, а в верхній частині антрацитовим вугіллям.
На 2-му етапі
вода проходить через 2 колони з кокосовим вугіллям для очищення від хлору, запаху та мутності.
3-ій етап — це
етап тонкої очистки до 5 мікрон від остаточних домішок.
На 4-му етапі
відбувається обробка потоку води ультрафіолетовим опромінюванням , що
забезпечує мікробіологічне очищення від бактерій, синьо-зелених водоростей,
плісняви.
Все обладнання
очисної системи від найкращих світових
виробників (США, Канада).
Наше
підприємство принципово не використовує для виробництва продукції дуже
поширених в наш час консервантів та поліпшувачів, термофільні дріжджі, а сьогодні,
ще й перейшло на виготовлення продукції на очищеній та безпечній воді.
Нехай смакує!
|