Про нас

Преса про нас

Останні новини

22.09.2023
ЧЕРГОВІ ПЕРЕМОГИ ХЛІБОЗАВОДУ

03.04.2023
ПРО ЗМІНУ НАЗВИ ПІДПРИЄМСТВА

08.07.2021
Міжнародна агропромислова виставка "Агро-2021"

15.02.2021
Подяка нашим водіям!

Нагороди

Нагороди BAKKERY UKRAINE - 2023
Нагороди BAKKERY UKRAINE - 2023

Контактна інформація

11701 Житомирська обл., м. Новоград-Волинський, вул. Героїв Майдану, буд. 10
Телефон: (04141)-35583
Факс: (04141)-35605
E-mail: nv-hlib@ukr.net
Докладніше

19.04.2003. Газета «Лесин край» № 32 (9778).
ЗБАГАЧЕНИЙ ЙОДОМ ХЛІБ

Хлібозавод почав випуск нової продукції, збагаченої йодованим білком, - хліб білий І ґатунку та хліб запашний. Поки що в незначній кількості - вивчається попит. Спо­чатку новинка потрапила у фірмові мага­зини. Тепер підприємство бере замовлен­ня і від торгівлі.
Дегустація, яка відбулася на заводі, ще раз засвідчила про високі якості цього хлі­ба. Він має гарний зовнішній вигляд і добрі смакові якості. Рецептуру хліба та технічні умови узгоджено з Міністерством охорони здоров’я України та об'єднанням під­приємств хлібопекарської промисловості «Укрхлібпром». Аналізи на вміст йоду у цьому хлібові регулярно проводитиме Житомирський центр стандартизації, метро­логії та сертифікації. Хлібозавод завжди гарантує безпеку життю і здоров’ю насе­лення при вживанні його продукції. Тим більше, що в наших умовах вироби, зба­гачені йодованим білком, просто необхідні, стверджують науковці.
Чому хлібозавод вирішив випускати таку продукцію? Завідуюча виробничою лабора­торією Г.М. Швайківська посилається на думки вчених про хлібобулочні вироби, збагачені йодованим білком, спеціалісти дізналися про це саме від них. Увагу при­вернула стаття викладачів Національного університету харчових технологій, надру­кована у журналі «Зерно і хліб». У ній сказано, що йоду в організмі людини - нез­начна кількість. Тому вчені вважають, що йодування продуктів харчування - основ­ний метод профілактики йод-дефіцитних захворювань. Йод є у солі, скажуть читачі. Але науковці стверджують, що при деяких захворюваннях йодована сіль протипо­казана.
Йодування хліба - це ще один крок до розв'язання проблеми нормалізації йодного обміну та профілактики йод-дефіцит­них захворювань. А про необхідність хлібо­булочних виробів, збагачених йодованим білком, Г.М. Швайківська говорить:
- Вживання такого хліба - це ефек­тивний засіб профілактики захворювань щитовидної залози, обумовлених де­фіцитом йоду. Користь від споживання нашого продукту значна. Споживання 250-300 г хліба, збагаченого йодованим білком, задовольняє добову потребу організму в йоді. Йод перебуває у зв’язаному з білком стані, не втрачається при тривалому зберіганні й термообробці. Забезпечує індивідуальну регуляцію йодного обміну в організмі, тобто організм вживає йод тільки у тій кількості, яка є необхідною, а зайве виводиться природним шляхом. Практично неможливе передозування організму йодом.
Хто вживав наш хліб, не відчуває ніякого смаку і запаху йоду в продукті.
Хлібобулочні вироби особливо корисні при різноманітних захворюваннях щито­видної залози, при затримці розумового та фізичного розвитку, вагітним та матерям, які годують дитину, населенню, котре живе в екологічно несприятливих умовах і під­дано впливу радіації.
Залишається висловити побажання зем­лякам словами Гіппократа: «Нехай наше харчування діє, як ліки».
Отже, ВАТ «Новоград-Волинський хлібозавод» запрошує скуштувати нову продукцію. Підприємство, яке очолює енергійний і неординарний керівник С.Ф. Портянко, завжди дбає про земляків, аби вони мали смачний, не лише безпечний для здоров'я, але й корисний хліб. На майбутнє спеціалісти хлібозаводу планують випікати і булочні вироби, збагачені йодованим білком. Йод-казеїн (йод у сполуці з білком молока), що входить до цих двох видів хліба, закуплено, рецептура для булочних виробів також є. Слово за покупцями. Чим більше споживатимуть цих виробів, тим більше підприємство їх випікатиме.
Л. ЧАЙКА.
Назад
© 2012 ПАТ "Новоград-Волинський хлібозавод". Розроблено ТОВ "Емкон"