 Спечена поліщуками запашна продукція отримала "золото" на престижному міжнародному зма¬ганні.
Масштабний конкурс серед хлібопекарів із різних країн від¬бувся у Києві. Таке змагання про¬водили вперше, аби визначити найкращий колектив з-поміж усіх учасників. Команди пекарів-професіоналів з країн СНД взяли участь у "Кубку Співдружності з хлібопекарської майстерності". Серед учасників були й фахівці з Новограда-Волинського.
"Загалом конкурсна програма тривала два дні, — розповіла "Експресу" маркетолог хлібозаводу Олена Черниш. — Пекарі отримали по три завдання. Їм належало спекти 20 видів булочних виробів, 10 видів плетінок і один коровай. Професійне журі оцінювало різні показники: зовнішній вигляд ви¬робів, їх смакові властивості, дотри¬мання маси, оформлення. Всі ко¬манди працювали одночасно, на одному майданчику, тож глядачі та журі мали змогу наживо бачити, як народжується хліб".
Проте не лише якість виробів була визначальною. Журі оціню¬вало і правильність всіх техно¬логічних етапів випічки, і дотри¬мання правил безпеки та саніта¬рії. Тому пекарі працювали з осо¬бливою відповідальністю.
За підсумками змагань, коман¬да з Новограда- Волинського вибо¬рола перше місце і здобула Кубок Співдружності. А учасників ко¬манди, майстрів тамтешнього хлібозаводу — Галину Нероду, Юлію Осадчук та Надію Бучинську, відтепер справедливо вважають найкращими пекарями СНД.
Сергій БОВКУН |