Про нас

Преса про нас

Останні новини

22.09.2023
ЧЕРГОВІ ПЕРЕМОГИ ХЛІБОЗАВОДУ

03.04.2023
ПРО ЗМІНУ НАЗВИ ПІДПРИЄМСТВА

08.07.2021
Міжнародна агропромислова виставка "Агро-2021"

15.02.2021
Подяка нашим водіям!

Нагороди

Нагороди BAKKERY UKRAINE - 2023
Нагороди BAKKERY UKRAINE - 2023

Контактна інформація

11701 Житомирська обл., м. Новоград-Волинський, вул. Героїв Майдану, буд. 10
Телефон: (04141)-35583
Факс: (04141)-35605
E-mail: nv-hlib@ukr.net
Докладніше

6.05.2011. Газета «Звягель-інформ» № 18 (928)
ЩЕ РАЗ ПРО КОРИСТЬ ЖИТНЬОГО ХЛІБА

Невипадково хлібопекарі радять включи¬ти в раціон харчування традиційний житній хліб. Жито — одна з найважливіших злако¬вих культур. Норма вживання житнього бо¬рошна (у відсотках до всіх злакових) — біля 30%. Житнє борошно володіє численними корисними властивостями. До його скла¬ду входить необхідна нашому організму амінокислота — лізин, клітчатка, марганець, цинк, на 30% більше заліза (ніж у складі пшеничного борошна), в 1,5-2 рази більше магнію та калію. Житній хліб випікається на рідких заквасках із використанням чистих культур молочнокислих бактерій із мінімальною кількістю дріжджів. Вживання житнього хліба допомагає знизити холе¬стерин у крові, покращує обмін речовин, роботу серця, виводить шлаки, допомагає попередити декілька десятків захворювань, в тому числі — й онкологічних.
Без сумніву, жито володіє лікувальними властивостями. Воно здатне виводити шлаки, солі та токсини, завдяки чому допомагає усунути причини багатьох за¬хворювань.
Відомо, що в 70-ті роки Люксембург з онкології кишківника займав одне з лідируючих місць у світі. З початком вживання в їжу житнього хліба і висівок за даним показником він потрапив у кінець списку. В Німеччині і Польщі житній хліб вважається дієтичним про¬дуктом. Він корисний для людей, котрі страждають малокрів'ям і цукровим діабетом. Але треба врахувати, що через підвищену кислотність, що захищає від ви¬никнення плісняви і руйнуючих процесів, житній хліб не рекомендується людям із підвищеною кислотністю кишківника, і тим, хто страждає виразковими захво¬рюваннями.
Але дуже важливо врахувати, що не ввесь житньо-пшеничний хліб, який потрапляє в реалізацію, є таким. Сучасні технології до¬зволяють затемняти хліб пшеничних сортів спеціальними добавками, що виключають із рецептури житнє борошно.
Тому, хочемо звернути вашу увагу на корисні властивості хлібів — «Дарницького», «Бородинського», «Васильківського», «Єлисаветградського», «Монастирського», що розроблені спеціалістами Новоград-Волинського хлібозаводу та випікаються з дотриманням всіх осо¬бливостей традиційного виробництва житнього хліба. Нещодавно до цього переліку прекрасних хлібів додався ще один вид, що вже встиг сподобатись усім покупцям, котрі його скуштували хоча б один раз. Це хліб «Лускунчик» — заварний житньо-пшеничний із додаванням насіння соняшника, родзинок, тмину та повидла, трикутної форми.
Фахівці Новоград-Волинського хлібозаводу роблять усе, щоб ваш раціон був по-справжньому різноманітним, смач¬ним і корисним, а найголовніше — безпеч-ним для вашого здоров'я. Смачного вам!
В.А. КОРНІЙЧУК,
начальник лабораторії, інженер-технолог
Назад
© 2012 ПАТ "Новоград-Волинський хлібозавод". Розроблено ТОВ "Емкон"