Воістину багатий талантами наш Лесин край. У кожній галузі працю¬ють творчі люди, котрі своєю невтом¬ною працею приносять славу рідно¬му місту. Серед них – колектив ВАТ «Новоград-Волинський хлібозавод», який очолює С.Ф. Портянко. Підприєм¬ство і нинішнього серпня, напередод¬ні Дня незалежності України, здивува¬ло своїми виробами колег з усієї дер¬жави. На традиційній виставці досяг¬нень народного господарства «Барвиста Україна» новоград-волинські хлібодари представили близько 100 найменувань хлібобулочної продук¬ції, яка припала до душі багатьом учасникам та відвідувачам цього пре-красного заходу. А коровай хлібоза¬воду здобув І місце у конкурсі «Свято українського короваю».
- Незабутня картина і досі перед очима, - розповідає начальник кондитерського цеху В.С. Погосян. - Кожна область представила свій коровай, з яких виклали барвисту карту України. Незвичайно гарний коровай нашого хлібозаводу вагою 13,5 кг, висотою 40 см та діаметром 60 см привернув ува¬гу журі яскравим довершеним оформ¬ленням. 11 годин працювали наші спе¬ціалісти над цим справжнім витвором мистецтва, який викликав велике за¬хоплення у людей.
Запашний коровай увібрав усю красу рідного Полісся. На ньому пламеніли калина, маки, волошки, соняшники, яблуневий цвіт і, звичайно, золотаве колосся. Усе тепло душі вклали у цей незрівнянний виріб майстер-технолог Г.П. Нерода, тістоміс –Ю.Л. Осадчук, пекарі Р.П. Тимощук, Т.В. Захарчук.
І хоча новоград-волинським пекарям не звикати до подібних конкурсів, адже хлібозавод - неодноразовий учасник і переможець багатьох престижних міжнародних виставках, вони дуже хвилювались, готуючись до «Свята українського короваю». Виготовили нову форму, з особливою любов'ю випікали нестан¬дартного розміру коровай. Зі смаком справжніх художників прикрашали його під керівництвом начальника кондитерського цеху В.С. Погосян, начальника лабораторії В.А. Корнійчук, інженера-технолога Н.В. Бучинської. Оформила цікавий стенд для виставки маркетолог О.Г. Черниш. Кожен з названих працівників ста-рався внести свою часточку душі в перемогу.
- Наш успіх - це, перш за все, заслуга голови правління ВАТ «Новоград-Волинський хлібозавод» С.Ф. Портянка, - говорить начальник лабораторії В.А. Корнійчук. - Надзвичайно енергійний, ініціативний керівник навчив нас творчому ставленню до роботи, зумів зацікавити колектив працювати на перспективу, постійно підтримувати імідж підприємства, впевнено йти до поставленої мети.
Сергій Федорович прагне запроваджувати у виробни¬цтво усе прогресивне, найсучасніше. Завдяки нашому керівнику ми побу¬вали на багатьох міжнародних галузе¬вих виставках, що є неоціненним для обміну досвідом, своєрідною школою зростання професійної майстерності. У нас є чому повчитися багатьом ко¬легам з інших областей України. Адже такого широкого асортименту про¬дукції, як на Новограду-Волинському хлібозаводі, не знайти ніде. Нам до¬віряють, бо знають, що працівники підприємства високо тримають його марку. Цього разу на «Святі україн¬ського короваю» ми єдині представ¬ляли Житомирську область. І не під¬вели земляків – привезли з конкурсу І місце!
- Подібні виставки та конкурси – новий стимул у роботі, – кажуть новоград-волинські хлібодари. - Адже такі заходи відкривають у кожного професіонала нові грані таланту. Коли твою працю помічають, з'являється більше бажання творити, шукати, ди¬вувати.
У цьому переконалися і новоград-волинці, побувавши на ви¬ставці продукції хлібозаводу у День незалежності України. Підприємство продемонструвало усю висоту май¬стерності і неперевершеності своїх спеціалістів, які мають не лише золоті руки, а й прекрасні душі та палкі сер¬ця. Тільки справжні професіонали мо-жуть творити дива, приносити славу рідному підприємству, місту, дарува¬ти людям насолоду.
Працівники хлібозаводу вдяч¬ні голові правління С.Ф. Портянку за новаторські ідеї, підтримку у всіх гар¬них починаннях. Адже саме з прихо¬дом у колектив Сергія Федоровича хлібозавод почав брати участь у пре¬стижних виставках та конкурсах і по¬стійно перемагати!
Лариса ГЕРУС.
|