Про нас

Преса про нас

Останні новини

22.09.2023
ЧЕРГОВІ ПЕРЕМОГИ ХЛІБОЗАВОДУ

03.04.2023
ПРО ЗМІНУ НАЗВИ ПІДПРИЄМСТВА

08.07.2021
Міжнародна агропромислова виставка "Агро-2021"

15.02.2021
Подяка нашим водіям!

Нагороди

Нагороди BAKKERY UKRAINE - 2023
Нагороди BAKKERY UKRAINE - 2023

Контактна інформація

11701 Житомирська обл., м. Новоград-Волинський, вул. Героїв Майдану, буд. 10
Телефон: (04141)-35583
Факс: (04141)-35605
E-mail: nv-hlib@ukr.net
Докладніше

9.08.2000. Газета «Лесин край» №64 (9505)
НОВА ЛІНІЯ ВИПІКАННЯ ХЛІБА

Минулого тижня на хлібозаводі відбувалась подія небуденна: тут введено в роботу лінію по випіканню хліба формового. Подібних свят на промислових підприємствах тепер не багато, тому на запрошення господарів розділити їх спільну радість відгукнулись представники міської влади, колеги з хлібозаводів Овруча, Коростеня, Бердичева. На урочистість прийшли міський голова М.О. Іванюк, секретар міськради В.А. Костюк, приїхали головний інженер «Укрхлібпрому» О.М. Васильченко, заступник директора ВАТ «Житомирхліб» Г.М. Оксанич. Освятити добру справу прийшов протоієрей отець Стефан.
Гості побували на виробництві і побачили весь процес випікання хліба у новій печі, обмінялися дум¬ками. До речі, реконструкція печі та встановлення нової лінії-транспортера велись власними силами та спеціалістами ремонтно-монтажного під¬приємства з Дніпропетровська, які не вимагають оп¬лату одразу, а одержать її згід¬но узгодженого графіка. Приєм¬на поступка за¬мовнику, який настирливо шу¬кає ефективних способів зберегти високу рентабельність (сьогодні вона — 9-9,7 відсотка) та утримати досить невисокі ціни на хліб.
А почались пошуки шляхів за ви¬живання на Новоград-Волинському хлібозаводі давно. Не знав спокою директор підприємства С.Ф. Портянко сам, але й іншим не давав можливості «перечекати» важкі часи. Для місцевого заводу ці часи були, а й лишились, удвічі важчими: старезні приміщення, тісно в цехах, наче у гарбузі, стелі низькі...
Однак колектив тут незламний. Спеціалісти та робітники чітко ус-відомлюють, що годувати людей хлібом повинна державна установа, а не приватні. Останні можуть підтримати кон’юнктуру ринку в силу зміни смаків споживачів. Але попит задовольняє флагман хлібопекарсь¬кої промисловості. Цю свою позицію адміністрація своєчасно зуміла довести до акціонерів, і ті підтрима-ли ідею першочергового переосна¬щення лінії по випіканню хліба.
Технічна реконструкція, навіть в ім'я нарощування якості хлібобу¬лочних виробів та стримування росту цін, в умовах ВАТ «Новоград-Волинський хлібозавод» — справа дуже складна. І все-таки вона відбу¬вається!
– Тісто дихає, як живе – говорить завідувач виробництвом В.О. Сербін:
– За старою технологією тісто на формовий хліб йшло по трубах. Як тільки спрацьовував покажчик «Стоп! Кінець замовленню», – лінія зупинялась. Залишки тіста переки¬сали у трубі, у закритій ємкості. До¬водилося чекати, поки воно по-трапить «на волю».
Ми додавали свіжого, щоб підтри¬мати якість, і продовжували процес. Тепер тісто, як на світ народилося, саме дихає на відкритому транспортері, скільки йому треба.
До введення нової лінії ми ніяк не могли відразу перейти на випікання іншого сорту. Тепер це не проблема. Тісто не змішується, не перекисає, воно повністю йде з транспортера у бункер. До речі, на транспортер тісто не налипає. Як зручно!
В.К. Остапенко, директор РМП «Харчовик», м. Дніпропетровськ:
— Реконструкція печі ФТЛ-2 вже відбулась, але потрібен час, щоб во¬на набрала необхідних своїх технічних характерис¬тик на повну по¬тужність. Ми замінили цеглу на мати прошивні мінераловатні. Ця тепло¬ізоляція є гаран¬том інерційності печі, тобто температурний режим дося¬гається через 40 хвилин, а не через 4 години, як було раніш.
Робіт викона¬ли багато: замі¬нили топку, встановили вентилятор рециркуляції поточ¬них газів для їх вторинного ви¬користання з метою економії газу та значного енергозбере¬ження — 40-50 відсотків. Зверхскладно було вести мон¬таж на міні площах, але нам довірили і ми не підвели. Я вдячний долі, що зустрівся з дружним колективом.
У Кривому Розі ми встановили таку піч для випікання булок, у Ялті – житнього хліба, а в Новограді-Волинському — формового з перспективою засвоєння випуску і подового хліба.
О.М. Васильченко, головний інже¬нер «Укрхлібпрому», м. Київ:
— Хліб ростити і виробляти важ¬ко. Коли він є на прилавках — його наче не помічають, а перебої на годину-дві викликають паніку. Є хліб — нема голоду, зник хліб — з'являється невпевненість. То чому ж підвищення цін саме на хліб люди сприймають агресивно, не слухають об'єктивних пояснень?!. А це буде, бо дорожчає борошно, зерно.
Якість хліба, виготовленого ВАТ «Новоград-Волинський хлібозавод», висока, уся продукція конкурентно-здатна, а тепер є можливість роз¬ширити асортимент. Реконструкцію печі зроблено вдало! Перший буха¬нець хліба був з нової печі смачний, хоча ще потрібно вдосконалити її термічні здібності, щоб не підси¬хала, а похрустувала шкуринка хлібів.
С.Ф. Портянко, директор ВАТ «Новоград-Волинський хлібозавод»:
— Економія сировини, енергоносіїв — це не гасло, а головний принцип роботи усього колективу. Менше витрат — більше прибутків нижча собівартість хліба. Його на ринку багато, але люди вибирають дешевий і смачний. А що наш саме такий і є, підтверджують факти: 25,5 відсотка продукції ми реалізуємо у стаціонарній мережі Червоноармійського, Баранівського та Ємільчинського районів за довгостроковими договорами. І нікого ні разу не підвели.
Реорганізуємо фірмову торгівлю в орендну та приватну. Це — вигідно підприємству і нашим дилерам.
Попередні підрахунки економії газу з введенням нової лінії — 100-200 кубометрів щодоби. А ще ж скільки збережемо борошна за рахунок високої технологічної якості! Наші гості вже відзначили покращання-санітарного стану у зв'язку із нововведенням. Одне погано: на заводі багато ручної праці, яка лягає на жіночі руки...
Галина БОРИСОВА
Назад
© 2012 ПАТ "Новоград-Волинський хлібозавод". Розроблено ТОВ "Емкон"