Про нас

Преса про нас

Останні новини

22.09.2023
ЧЕРГОВІ ПЕРЕМОГИ ХЛІБОЗАВОДУ

03.04.2023
ПРО ЗМІНУ НАЗВИ ПІДПРИЄМСТВА

08.07.2021
Міжнародна агропромислова виставка "Агро-2021"

15.02.2021
Подяка нашим водіям!

Нагороди

Нагороди BAKKERY UKRAINE - 2023
Нагороди BAKKERY UKRAINE - 2023

Контактна інформація

11701 Житомирська обл., м. Новоград-Волинський, вул. Героїв Майдану, буд. 10
Телефон: (04141)-35583
Факс: (04141)-35605
E-mail: nv-hlib@ukr.net
Докладніше

24.12.2005. Газета «Лесин край» №102 (10053)
НА ХЛІБОЗАВОДІ ЗАПРАЦЮВАЛА НОВА ПІЧ

Як ми повідомляли, на хлібоза¬воді запрацювала сучасна триярусна хорватська піч. 20 грудня на під¬приємство з цієї нагоди з'їхалося багато поважних гостей з України, ближнього і далекого зарубіжжя. Спеціалісти хлібопекарського ви¬робництва не приховували свого захоплення від того, що побачи¬ли.
Незважаючи на те, що хлібозавод бере початок з 1944 року, має старі приміщення, він відповідає усім сучасним санітарним, технічним і технологічним вимогам. І голов¬ним у роботі колективу є курс на технічне переозброєння вироб¬ництва і, звичайно, асортимент та високу якість продукції, її безпеку для споживачів.
Виставка виробів підприємства приємно вразила спеціалістів з ба¬гатьох міст України, Білорусі, Хор¬ватії. Нині хлібозавод випікає 113 видів продукції: 24 — хлібобулоч¬них, 37 — здобної, 52 — конди-терських виробів. Аби задовольни¬ти потреби населення, спеціалісти постійно вивчають попит, розроб-ляють нові види продукції.
Колишній директор хлібозаводу А.А. Лосовський, котрий і досі вболіває за рідне підприємство, з гордістю наголосив: «Хата пре¬красна не килимами, а пирогами». І в цьому мали можливість переко-натися гості хлібозаводу.
Голова правління ВАТ «Новоград-Волинський хлібозавод» С.Ф. Портянко зробив чудову екскурсію по підприємству, перш ніж відбув¬ся запуск нової печі. А показати справді є що. І в кондитерському цеху, і в хлібопекарському. З року в рік сюди вкладали немалі кошти. Тільки в 2005 році на технічне пе-реоснащення витрачено 1 мільйон 812 тисяч гривень.
З розповіді Сергія Федоровича колеги дізналися, що найваж¬ливіша та найпотужніша робота по обсягах капіталовкладень — це ре¬конструкція лінії № 4: замінено піч ФТЛ-2 по випуску булочних виробів на триярусну хорватську піч РЕР-120R, встановлено розстоювальну шафу РЕР-120R, діже-підіймач А-2-ХП2Д Смілянського заводу, вакуумний тісторозподілювач SD-180 фірми «Глімекс» (Швеція), тістоокруглювач ТО-4 фірми «Восход» (Росія), шафу поперед¬нього розстоювання (Болгарія), тісторозкачувальну машину ТЗ-4М фірми «Восход», швидкісну машину для інтенсивного замісу тіста Г4-МТМ-330. У тістомісиль¬ному цеху та в районі печі №4 ча¬вунну підлогу замінено на моза¬їчну, встановлено мочкотерку, пе¬реобладнано майданчик для при¬готування напівфабрикатів та рід¬ких дріжджів.
Чимало запитань у спеціалістів було щодо хорватської печі. Адже їх в Україні встановлено лише оди¬надцять. Велика продуктивність, гарний вигляд, зменшення витрат на виробництво та висока якість продукції — це далеко не всі пере¬ваги нового обладнання.
Про це говорив генеральний ди¬ректор «Укрхлібпрому» О.М Васильченко на прес-конференції і після урочистого запуску печі. Він високо оцінив роботу дружного, професійного колективу хлібоза¬воду і його керівника. Подякував С.Ф. Портянку за ініціативу, новаторство, творчу роботу, енергійність, за те, що створює належні умови для своїх працівників і дбає про благополуччя земляків. Адже сьогодні забезпечити населення якісною продукцією неможливо без технічного розвитку. О.М. Васильченко ще раз нагадав присутнім про нагороди, які здобуває колектив на міжнародних професійних виставка-ярмарках, оглядах-конкурсах. Тільки за останні три роки вироби хлібозаводу нагороджені 13 золотими, срібними і бронзовими медалями, а підприємство два роки поспіль є «Кращим виробником року» та «кращим роботодавцем року».
Характеризуючи ситуацію на хлібному ринку, генеральний директор «Укрхлібпрому» зазначив, що хліб України – найдешевший. Низька ціна має негативний вплив на розвиток хлібопекарської промисловості. Вона сьогодні тримається, як і раніше, на ентузіазмі людей. Прикладом тому і ВАТ «Новоград-Волинський хлібозавод».
Приємно було чути, що наше підприємство відоме в Україні, як одне з кращих. Істина, що Лесина земля багата талановитими, твор¬чими людьми — незаперечна.
Велику вдячність колективу хлібозаводу за подарунок новоград-волинцям до Нового року висловив міський голова М.П. Боровець. Він відзначив високий професіоналізм спеціалістів під-приємства, які постійно в творчо¬му пошуку, реконструкцію лінії №4, встановлення триярусної хорватської печі назвав великим початком великих справ у нашому місті. І під бурхливі оплески вручив подяку міського голови голові правління ВАТ «Новоград-Волинський хлібозавод» С.Ф. Портянку, зазначивши, що новоград-волинці схвально відгукуються про роботу підприємства, у переважній більшості споживають його продукцію.
На підприємстві зроблено ще од¬ну гарну справу заради добробуту земляків. Нову піч встановле¬но за дуже ко¬роткий термін — трохи більше двох місяців. Напружено працювали і за¬водські спеці¬алісти, і хорват¬ські колеги. На їхню адресу в цей день лунало також багато вдячних слів. Задоволення від такої роботи взаємне. Про це говорили усмішки на об¬личчях людей, особливо під¬несеність і ра¬дість, коли з печі вийшли перші запашні батони.
Оцінка спеціалістів — відмінна. Завдяки введенню нової булочної печі потужність заводу збільшилась на 2,5 тонни і становить 50 тонн хлібобулочних виробів на добу. А за останніх три роки темпи обсягу виробництва хлібобулочних виробів зросли на 6,3 відсотка. Збільшив хлібозавод виробництво продукції з борошна пшеничних сортів, більше став випускати високосортної, високо рецептурної продукції.
Але не лише про радісне йшлося у цей день. С.Ф. Портянко, розповідаючи про історію, традиції і стиль роботи підприємства, зупинився на тих проблемах, що хвилюють сьогодні хлібопекарів України: про відсутність стратегічної державної програми розвитку промисловості в цілому і хлібопекарської галузі зокрема, високі кредити банків. «Не банки працюють на розвиток промисловості, а промисловість працює на розвиток банків, — зазначив Сергій Федорович. — Тож і виникає питання, яким чином забезпечити ефективність виробництва при умові обмеження рівня відсотка торговельних надбавок, впровадженні соціальних видів хліба, щоб погасити банківські відсотки. У Європі, наприклад, за 1 кг реалізованого хліба виробник може придбати не менше 6 кг борошна, у нас — 1:1».
Говорив Сергій Федорович і про нерівні умови конкуренції. Одні працюють по загальній системі, є підприємства, що наповнюють бюджет, інші — на єдиному податку, реалізовують продукцію без обліку, зарплату видають у конвертах. Таким чином заважають підприємствам, котрі працюють прозоро. Оскільки урочистий запуск печі відбувся напередодні Нового року, керівник підприємства побажав усім колективам хлібозаводів, яких об'єднав «Укрхлібпром», колегам з Білорусі, делегації з Хорватії успіхів у праці і родинного щастя, подякував усім, хто допоміг у встановленні нового обладнання, за розуміння і підтримку.
Такими ж щирими і теплими були вітання хорватської і білоруської делегацій (до речі, у Білорусі поки що нема жодної такої печі. Тож досвід новоград-волинських колег неоціненний). Важливо, що не було мовних бар’єрів. Люди розуміли один одного без слів. Бо коли гості приїжджають з добром, за них говорять серця.
Лариса ГЕРУС
Назад
© 2012 ПАТ "Новоград-Волинський хлібозавод". Розроблено ТОВ "Емкон"